Katthemmet Kompis

Uppdaterad: 2018-12-17

Aktuellt på Kompis

På den här sidan kan du läsa om sådant som händer och är aktuellt på Katthemmet Kompis. Äldre nyheter kommer att tas bort efter hand.

God Jul och Gott Nytt År!

Skapad: 2018-12-17

Vi önskar alla kattvänner en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Vi tackar också alla som under året har skänkt gåvor till katthemmet. Utan er hade vi inte kunnat driva katthemmet och ni ska veta att ni är guld värda.

Vi har också äntligen uppdaterat gåvosidan som har varit lite eftersatt i år pga. tidsbrist. Här hittar ni årets alla gåvor »

God Jul och Gott Nytt År

Köp Era julklappar hos oss

Skapad: 2018-10-27

Prylboden är nu full av present- och julklappstips och vi kommer att hålla loppisöppet varje lördag under HELA november.

Vi har även plockat fram julsakerna så ni kan pryda Era hem med några nya juldekorationer inför advent.

Öppettider:Kl. 13.00 - 17.00, Varje lördag i november 2018.
Övrig tid efter överenskommelse.

En axplock av Prylbodens sortiment

Välkommen!

Se fler bilder av vårt sortiment här »


Katthemmet Kompis har blivit en No-Kill Förening

Skapad: 2018-10-15

Katthemmet Kompis har blivit medlem i Svekatt och därmed är vi nu en No-Kill Förening.

Vi är en No-Kill Förening

No-Kill innebär att man inte avlivar friska eller sjuka katter som går att behandla. Det gäller oavsett om katten i fråga är skygg, förvildad eller har andra problem. No-Kill innebär också att man kan kombinera olika åtgärder för att ge katten en ny chans till ett bra liv och hjälper därmed till att höja kattens status och är nödvändigt för att komma tillrätta med problemet med hemlösa katter.

Läs vidare här om vad No-Kill innebär »

Mer information finns även på Svekatts hemsida »


Volontär sökes till katthemmet

Uppdaterad: 2018-10-15

Katthemmet Kompis söker dig som har tid och möjlighet att hjälpa till på katthemmet några timmar i veckan.

Maritha är svårt sjuk i cancer

Som många känner till är det Maritha som är föreståndare för Katthemmet Kompis och normalt sett hade hon hjälpt till med att få ordning på rastgården men på grund av att hon är svårt sjuk i cancer är detta omöjligt. Vi vet i nuläget inte hur länge till som Maritha kommer att vara med oss, kanske ett eller två år. Hon får starka mediciner mot sin smärta men har tappat mycket i vikt och går numera med hjälp av rullator. Det är Sonny som gör det mesta arbetet med att sköta djuren och katthemmet. Maritha är dock en kämpe och hon gör allt för att hålla sig kvar i livet så länge hon kan.

Katthemmet söker dig som har möjlighet att hjälpa till några timmar ibland med den dagliga skötseln med katterna i katthemmet. Detta för att underlätta för Sonny som också drar ett stort lass med att ta hand om och hjälpa Maritha eftersom hon inte orkar så mycket längre.

Vad arbetet innebär i praktiken får ni veta mer om när ni kontaktar katthemmet. Det är dock viktigt att känna till att Katthemmet Kompis drivs helt och hållet ideellt och därför utgår ingen lön för det arbete som utförs. Vi som jobbar med katthemmet gör detta för att vi tycker om djur och vill hjälpa hemlösa katter till ett bättre och värdigare liv.

Vill ni hjälpa till på katthemmet?

Ring eller sms:a på telnr: 0706-07 13 90. Om Maritha inte svarar när ni ringer så skicka istället ett sms med ärende, namn och telnr så ringer hon upp.

På grund av Marithas sjukdom kommer Katthemmet inte att kunna ta in fler katter hur gärna man än skulle vilja. När Maritha inte längre är med oss kommer Sonny att fortsätta ta hand om de katter som finns kvar så länge de lever såvida de inte får ett eget hem.


Katthemmet Kompis äldsta katt heter Sara och är 20 år

På Kompis bor också katten Sara som är vår äldsta katt och vi vill här visa upp hur söt och fin hon är vid den aktningsvärda åldern av 20 år. Visst är hon söt? Sara tar livet med ro och älskar kattmjölk och kokt skinka och vill gärna bli klappad. Sara kommer dock att få stanna kvar så länge hon lever hemma hos Maritha och Sonny.

Sara är vår äldsta katt på Kompis med sina 20 år
Klicka på bilden för att förstora den

Stöd Katthemmet Kompis när du köper prylar till er katt eller hund.

Skapad: 2016-04-27

Ni som handlar produkter till era katter och/eller hundar har nu möjlighet att samtidigt stödja Katthemmet Kompis med en lite gåva.

Företaget Omdi.se är en webbshop som säljer produkter för hund och katt. Av ert ordervärde tillfaller 5 % Katthemmet Kompis i samband med ert köp. Man handlar i webbshopen precis som vanligt och när köpet är klart får ni möjlighet att välja Katthemmet Kompis som mottagare av gåvan i listan bland olika samarbetspartners.

Stöd Katthemmet Kompis när ni handlar på Omdi.se

Stöd Katthemmet Kompis när ni handlar på Omdi.se »

Vi tackar på förhand för de gåvor som inkommer!.