Katthemmet Kompis

Uppdaterad: 2019-03-25

Aktuellt på Kompis

På den här sidan kan du läsa om sådant som händer och är aktuellt på Katthemmet Kompis. Äldre nyheter kommer att tas bort efter hand.

Kompis har återigen Swish

Uppdaterad: 2019-03-25

Katthemmet Kompis har nu återigen swish.

Efter en kort tid då vi inte hade swish längre pga. Marithas bortgång har Kompis swish igen och det är samma mobilnr som tidigare, dvs. 0706-07 13 90.

Vi tackar på förhand för ert stöd.


Det har ordnat sig för Felix, Rufus och Skrållan?

Uppdaterad: 2019-03-03

De tre katterna Felix, Rufus och Skrållan som blev lämnade ensamma i ett äldre pars hus efter att matte gått bort har nu fått nya hem vilket glädjer oss mycket.

För några dagar sedan skrev vi om hur de tre katterna blev kvarlämnade i det äldre parets hus efter att matten gått bort och husse flyttat till ett trygghetsboende. Katterna matades dock varje dag av Inger. Nu har de två killarna Felix och Rufus fått ett nytt hem via KKS medan den äldre honkatten Skrållan blir stödkatt hos en annan person. VI önskar alla berörda ett stort lycka till och vi tycker det är väldigt roligt att det ordnade sig med katterna till slut.


Upphittad katt i Karlshult

Skapad: 2019-02-26

Känner någon igen den här katten som är upphittad i Karlshult som ligger mellan Söderåkra och Påryd?

Den här katten satt utanför Lindas kattlucka lördag kväll den 23 februari 2019. Innan dess hade den hållit till hos deras granne i några dagar. Katten är inte öronmärkt och de tror att det är en hane, troligen okastrerad. Katten är lite rund och pälsen är i ganska fint skick.

Upphittad katt i Karlshult

Känner du igen katten ovan?

Ring Linda på telnr: 073-905 68 61

Fler upphittade katter finns här »


Vi har nu tagit ett sista avsked av Maritha

Skapad: 2019-02-12

Igår den 11 februari kl. 10.30 tog vi farväl av vår älskade lilla Maritha som nu sitter där i sin himmel och blickar ner på oss vanliga dödliga.

Begravningsakten ägde rum på Skogsvilan i Nybro och kapellet var välfyllt med släktingar och vänner som alla ville ta ett sista farväl. Det var en fin begravningsakt med mycket musik och än en gång fick Maritha lyssna på några av sina favoritlåtar medan begravningsförrättaren berättade om henne och hur hon lämnade avtryck hos de flesta människor hon träffade genom livet.

Vi lyssnade på följande:

1. Fats Domino med Blueberry Hill
2. Psalm 799 - Mista En Vän
3. Sven-Ingvars med Leende Guldbruna Ögon
4. Dire Straits med Why Worry.

Hennes bår var omgärdad av många och vackra blommor och allra längst fram fanns ett hjärta av rosor från Sonny och Marithas barn.

Sonny var noga med att jag måste skriva en hälsning och tacka alla varmt som skänkt gåvor till Katthemmet Kompis både via gåvobrev, Swish, Plusgirot, kontant eller via insamlingen som katten Sören Fernström hade. Vi tackar även er som tänkt på Cancerfonden och skänkt en slant till dem.

Fler gåvor hittar ni här »

Katthemmets telefon

Vi vill också nämna att det kommer att bli Katarina som från och med nu tar hand om katthemmets telefon och det är samma telefonnr som tidigare. Katarina brukar hjälpa till på katthemmet en gång i veckan men tar alltså även över ansvaret för telefonen. Vi återkommer dock med nya telefontider inom kort.


Maritha har blivit en ängel och är nu katternas beskyddare i himlen

Skapad: 2019-01-28

Det är med stor saknad och sorg vi måste meddela att Maritha har blivit en ängel - en katternas beskyddare i himlen.

Efter en lång tids sjukdom med cancer somnade hon in lugnt och stilla under natten den 24 januari. Trots att vi visste hur svårt sjuk hon var känns det ändå ofattbart och overkligt att aldrig få se henne mer. Sonny har nu blivit ensam med ansvaret för katthemmet men det sköter han bra vilket han gjort den senaste tiden i och med Maritha varit så sjuk. Vi ber er dock om att ge Sonny lugn och ro den närmaste tiden då sorgen är svår och han har många saker som måste ordnas.

Maritha i himlen

Till minne av Maritha

Lilla kära Maritha, aldrig hade jag kunnat tänka mig att jag en dag skulle behöva skriva dessa rader och ta farväl av dig så här tidigt men livet är inte alltid rättvist. Sorgen och chocken över din bortgång är svår trots att vi visste hur svårt sjuk du varit under en längre tid. Det går inte att förstå att du inte längre finns här med oss men i våra hjärtan kommer du för alltid att leva kvar.

Maritha, du var alltid så mån om djuren och hade svårt att se alla katter som for illa på olika vis. Din vilja att hjälpa var stark. Ja den var så stark att du tillsammans med Sonny startade katthemmet trots allt jobb detta kom att innebära för er båda under många år men det blev er livsstil. De första katterna som flyttade in bestod av fyra kattungar vars mor hade försvunnit. Två av dem behöll ni medan de andra två fick nya hem. Egentligen började det redan sommaren 1997 då ni tog hand om katten Kompis som fick sitt namn pga. att han var så kelig av sig och varje natt brukade han sova i din armhåla. Ja det föll sig naturligt att ge katthemmet namnet Katthemmet Kompis. Sommaren 2006 startade ni upp i egen regi efter en tids samarbete med Kattkommando Syd. Du ordnade ofta aktiviteter i form av öppet hus och deltog på julmarknader, vanliga marknader, utställningar etc där alla intäkter gick till katthemmets verksamhet. Till din hjälp hade du en del kattvänner som också ville hjälpa katter som farit illa och framför allt hade du ju Lotta, din "högra hand" som tyvärr gick bort för 1,5 år sedan. När en katt skulle få ett nytt hem var du alltid noga med att den skulle få det bra i sitt nya hem och gjorde vad du kunde för att se till att det skulle bli så.

Jag minns att du ibland berättade att du hade smärtor och värk i trakterna kring ena axeln men läkarna hittade inget fel på dig. Tiden gick och en dag drabbades du och Sonny av den stora katastrofen som bara inte borde få hända. På nyårsdagen 2010 brann hela katthemmet ner till grunden och allt såg ut att vara förlorat. Av förklarliga skäl var ni oerhört ledsna och kände att ni inte orkade mer. De flesta katterna överlevde dock branden och bara ett fåtal dog eller försvann. Allmänheten ville också se en fortsättning på Katthemmet Kompis och det strömmade in gåvor - både i form av pengar men även saker och ting som behövs för att driva katthem då både kattmat, sand och annat försvann i branden. Jag har aldrig sett maken till en sådan fantastisk hjälpsamhet från allmänheten efter branden vilket gjorde att ett ljusets hopp tändes och planerna på att återuppbygga katthemmet tog fart.

Plötsligt hamnade du även i rampljuset då tidningar, radio och t o m TV kom ut och intervjuade dig och du hanterade vant media som om du aldrig gjort annat. Vilket mod det krävdes av både dig och Sonny att tackla all uppståndelse, alla människor som ville veta saker och få svar på frågor som ställdes och framför allt modet och styrkan att orka ta tag i det hela och bygga upp katthemmet igen. Utan ert mod och utan allmänhetens stöd och olika företag som sponsrade er hade detta inte varit möjligt. Den 30 juli, 1,5 år senare, stod äntligen katthemmet färdigt för invigning och det kom mycket folk som ville se resultatet. Det blev en succé. Katthemmet var rymligare, mer välplanerat och jättefint. Det blev t o m golvvärme. Rastgårdarna var rejält tilltagna Det var verkligen ett fantastiskt jobb som du och Sonny samt alla som hjälpte er gjorde.

Efter ett par år av ytterligare läkarundersökningar hittade läkarna till slut en stor cancerknöl i ditt bröst vilket varit orsaken till din långvariga värk. Det blev operation och cellgifter och sedan mer mediciner. Du höll dock huvudet högt hela tiden och såg ändå positivt på tillvaron trots att du måste ha varit orolig över framtiden. Du brukade skoja och sa med ett skratt "Så lätt ger jag inte upp, ont krut förgås inte så lätt". Och mycket riktigt gav du heller inte upp och frisknade till. Under en tid mådde du ganska bra och katthemmets verksamhet flöt på i vanlig ordning.

Cancer är dock en lurig och listig sjukdom som heller inte gav upp och du blev återigen sjuk. Den här gången hade cancern spridit sig och jag minns en dag när vi pratades vid förra våren, hur ledsen du var då läkarna inte hade gett dig mer än några månader kvar att leva. Du fick återigen cellgifter och behandling men cancern hade nu spridit sig i hela kroppen. Med behandlingen följde trötthet och andra bekymmer. Du fick dock julefrid och fann glädjen med dina barn och barnbarn i en sista mysig julhelg. I mitten av januari i år var din kropp så svag att den inte orkade med fler cellgifter och natten till den 24 januari somnade du in stilla med dina närmaste omkring dig.

Nu är du en ängel, en katternas beskyddare i katthimlen och för oss andra här på jorden kommer du alltid att leva kvar ljust bevarad i våra minnen.

 

Frid viskar träden kring hemmet du älskat
Farväl bugar blommorna du vårdat så ömt.
Tack kvittrar fåglarna som var morgon dig hälsat.
Tack skrockar hönorna som var dag dig ägg skänkt.
Tack jamar katterna som du var kväll smekt.
Tyst viskar vinden farväl.
Kära Maritha, Vila i frid.

 

Din webbmaster och vän Carola


Begravningen och Minnesgåvor

Vill ni hedra Marithas minne, sätt gärna in en slant på katternas plusgirokonto 357482-9 alternativt swisha en slant till 0706-071 390. Pengarna kommer att gå direkt till katthemmet.

Begravningen äger rum på Skogsvilan, Kyrkogårdsvägen 2 i Nybro.
Datum: måndagen den 11 februari.
Tid: 10.30.

Katthemmets framtid

Maritha och Sonny har kommit överens om att Sonny ska driva katthemmet vidare i lite mer passiv form. Det innebär att inga nya katter kommer att tas emot utan de katter som bor kvar kommer att få göra det så länge de lever. Om någon är intresserad av att ta hand om en katt kan man alltid diskutera en omplacering med Sonny. Kontakt får ske via katthemmets telefon då Sonny inte har några datorkunskaper. Dock hade telefonen laddat ur sig och han måste leta upp pinkoden (som Maritha hade) för att komma in i den igen. Förhoppningsvis hittar han den inom kort. För den som har frågor om katthemmet kan under tiden maila till mig (Carola, webbansvarige): carola@katthemmetkompis.se

Prylboden kommer att läggas ner. Om någon är intresserad av att köpa upp allt som finns kvar kan detta ev. ordnas men kommer att ske först framåt våren.

Katthemmet behöver fortfarande ert stöd

Vi är mycket tacksamma för alla som sponsrar Katthemmet Kompis och alla som regelbundet och sporadiskt skänker gåvor till katthemmet och hoppas att ni vill fortsätta göra det när nu Sonny tar över ansvaret efter Maritha. Det kommer han att behöva så väl nu när Maritha inte är kvar längre.

Här bjuder vi på några bilder.

Klicka för att förstora dem.


God Jul och Gott Nytt År!

Skapad: 2018-12-17

Vi önskar alla kattvänner en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Vi tackar också alla som under året har skänkt gåvor till katthemmet. Utan er hade vi inte kunnat driva katthemmet och ni ska veta att ni är guld värda.

Vi har också äntligen uppdaterat gåvosidan som har varit lite eftersatt i år pga. tidsbrist. Här hittar ni årets alla gåvor »

God Jul och Gott Nytt År

Katthemmet Kompis har blivit en No-Kill Förening

Skapad: 2018-10-15

Katthemmet Kompis har blivit medlem i Svekatt och därmed är vi nu en No-Kill Förening.

Vi är en No-Kill Förening

No-Kill innebär att man inte avlivar friska eller sjuka katter som går att behandla. Det gäller oavsett om katten i fråga är skygg, förvildad eller har andra problem. No-Kill innebär också att man kan kombinera olika åtgärder för att ge katten en ny chans till ett bra liv och hjälper därmed till att höja kattens status och är nödvändigt för att komma tillrätta med problemet med hemlösa katter.

Läs vidare här om vad No-Kill innebär »

Mer information finns även på Svekatts hemsida »


Stöd Katthemmet Kompis när du köper prylar till er katt eller hund.

Skapad: 2016-04-27

Ni som handlar produkter till era katter och/eller hundar har nu möjlighet att samtidigt stödja Katthemmet Kompis med en lite gåva.

Företaget Omdi.se är en webbshop som säljer produkter för hund och katt. Av ert ordervärde tillfaller 5 % Katthemmet Kompis i samband med ert köp. Man handlar i webbshopen precis som vanligt och när köpet är klart får ni möjlighet att välja Katthemmet Kompis som mottagare av gåvan i listan bland olika samarbetspartners.

Stöd Katthemmet Kompis när ni handlar på Omdi.se

Stöd Katthemmet Kompis när ni handlar på Omdi.se »

Vi tackar på förhand för de gåvor som inkommer!.