Katthemmet Kompis

Uppdaterad: 2018-08-14

Aktuellt på Kompis

På den här sidan kan du läsa om sådant som händer och är aktuellt på Katthemmet Kompis. Äldre nyheter kommer att tas bort efter hand.

Maine Coon-katten O’Mega försvann i Målerås

Skapad: 2018-08-18

O’Mega är en rödtabby-vit honkatt med vita tassar och nos och är en Maine Coon.

Hon gick hemifrån söndagen den 12 aug. O’Mega bor på Fridhemsvägen 10 i Målerås. Hon är normalt sett inte skygg. O’Mega är chipmärkt och 8 år gammal. Ägaren är orolig eftersom hon normalt sett bara är ute i kortare perioder och alltid kommer in på kvällen.

O’Mega försvann från sitt hem i Målerås 12 augusti

Om ni vet något om O’Mega ring Mari på 0738- 434 159


Neffie är saknad i Kalmar

Uppdaterad: 2018-08-18

Honkatten Neffie sprang bort natten till den 9 augusti från sitt hem på Vasallgatan i Kalmar.

Neffie är tre år gammal och är grå och vit till färgen. Hon har en tatuering i örat men kan förmodligen vara lite svår att fånga in eftersom hon verkar gilla sin frihet. Egentligen är hon innekatt och har aldrig varit ute innan.

Neffies ID:nr (örontatueringen): U494W

Neffie försvann i Kalmar den 9 augusti

Om ni vet något om Neffie ring Sandra på 0709 - 705 472 eller
maila henne på: sandra.rosenquist@kalmar.se

Fler annonser över bortsprungna katter »


Calmare kattutställning 1 juli

Skapad: 2018-06-21

Den 1 juli är det kattutställning i Kalmar och det är Calmare kattklubb som anordnar detta.

Katthemmet Kompis kommer att vara på plats för att sälja glaskatter, handgjorda smycken, kattleksaker, hembakat och diverse andra prylar. Välkommen att besöka oss där.

Datum: 1 juli 2018
Tid: Kl. 10.00 - 16.00
Plats: Iffehallen i Kalmar

Mer information om kattutställningen finns på Calmare kattklubbs hemsida »


Katternas rastgård har renoverats

Skapad: 2018-06-21

Sent i vintras rasade stora delar av katternas rastgård ihop när det drog in ett område med tung blötsnö. Nu har vi fått hjälp med att bygga upp rastgården igen.

Vi har sponsrats med material av Roland OlssonRolles All-tjänst i Halltorp, Vanja BeskowFrisersalong Liten och Stor i Kalmar samt av en tjej som heter Birgitta. Tillsammans med snickarna och våra volontärer har vi nu renoverat katternas rastgårdar, dels den stora rastgården som löper runt katthemmet men även de mindre rastgårdarna som hör till respektive kattbås i katthemmet. På bilderna nedan visar vi bilder från renoveringen samt städfolket och några av volontärerna som tar en välbehövlig fika och till sist är det några glada katter som äntligen fick gå ut i rastgårdarna igen.

Ett stort TACK till alla som hjälpt oss med renoveringen och för sponsring av materialet.


Har någon sett Zacki från Mörbylånga?

Skapad: 2018-05-09

Zacki försvann från sitt hem i Mörbylånga Armkroken 21, den 2 maj.

Zacki är 15 år och döv. Han brukar aldrig lämna tomten. Zacki är både kastrerad och öronmärkt 2003.

Zacki försvann i Mörbylånga den 2 maj

Zacki försvann i Mörbylånga den 2 maj

Om ni ser Zacki kontakta Maria på tel: 0707-567 307

Fler annonser på bortsprungna katter »


Katter som har fått egna hem

Skapad: 2018-05-01

Några av våra katter har fått egna hem.

Lilla My, Lina och Fille har fått egna hem och Asta fick följa med när Tordis skulle flytta hem till Danmark. Vi önskar katterna lycka till i sina nya hem tillsammans med sin matte/husse.


Glad Påsk

Skapad: 2018-03-30

Katthemmet Kompis önskar alla kattvänner en trevlig och Glad Påsk!

Glad Påsk

Kattsidorna har uppdaterats

Skapad: 2018-03-22

På Kompis bor en del katter som ännu inte ligger ute på hemsidan men nu har dessa lagts ut och de befintliga katterna har uppdaterats.

En del av katterna är lite skygga och osäkra av sig och behöver komma till ett hem där man har mycket tid, tålamod och framför allt mycket kärlek att ge dem för att de ska få bli trygga. Egentligen var det nog tänkt att de skulle stanna kvar på Kompis men på grund av Marithas svåra sjukdom (läs mer om det längre ner på sidan) har vi valt att lägga ut dem och hoppas att vi i första hand kan hitta nya hem åt dem istället.

Några av de nyutlagda katterna på Katthemmet Kompis som nu söker nya hem

På bilden ovan syns några av de nyutlagda katterna. Längst uppe till vänster är det söta Alba och under henne ser man kelgrisen Mary och till höger är det helsvarta Judit.

Här hittar ni alla katter som söker nya hem »


Katthemmet Kompis äldsta katt heter Sara och är 20 år

På Kompis bor också katten Sara som är vår äldsta katt och vi vill här visa upp hur söt och fin hon är vid den aktningsvärda åldern av 20 år. Visst är hon söt? Sara tar livet med ro och älskar kattmjölk och kokt skinka och vill gärna bli klappad. Sara kommer dock att få stanna kvar så länge hon lever hemma hos Maritha och Sonny.

Sara är vår äldsta katt på Kompis med sina 20 år
Klicka på bilden för att förstora den

Stort TACK för all hjälp med snöskottningen!

Uppdaterad: 2018-03-22

Det intensiva snöandet som drog fram på östsidan häromveckan gjorde att rastgården brakade ihop av den tunga snön och vi var i akut behov av hjälp med att skotta bort snön.

Katternas rastgård som brakade ihop av den tunga snön
Klicka på bilden för att förstora den

Redan några efter några timmar vi bad om hjälp kom det hit folk som hjälpte oss att få bort snön över rastgården. Vi tackar alla Er som hjälpte oss med detta arbete och riktar även ett särskilt stort Tack till Bernt som varje morgon kommer hit och hjälper Sonny med morgonsysslorna i katthemmet.

Nu väntar vi bara på vårens ankomst och att all snön ska töa bort innan vi kan reparera klart rastgården.

Maritha är svårt sjuk i cancer

Som många känner till är det Maritha som är föreståndare för Katthemmet Kompis och normalt sett hade hon hjälpt till med att få ordning på rastgården men på grund av att hon är svårt sjuk i cancer är detta omöjligt. Vi vet i nuläget inte hur länge till som Maritha kommer att vara med oss, kanske ett eller två år. Hon får starka mediciner mot sin smärta men har tappat mycket i vikt och går numera med hjälp av rullator. Det är Sonny som gör det mesta arbetet med att sköta djuren och katthemmet. Maritha är dock en kämpe och hon gör allt för att hålla sig kvar i livet så länge hon kan.

På grund av Marithas sjukdom kommer Katthemmet inte att kunna ta in fler katter hur gärna man än skulle vilja. När Maritha inte längre är med oss kommer Sonny att fortsätta ta hand om de katter som finns kvar så länge de lever såvida de inte får ett eget hem.

Volontär sökes även till katthemmet

Katthemmet söker även dig som har möjlighet att hjälpa till några timmar ibland med den dagliga skötseln med katterna i katthemmet. Detta för att underlätta för Sonny som också drar ett stort lass med att ta hand om och hjälpa Maritha eftersom hon inte orkar så mycket längre.

Vad arbetet innebär i praktiken får ni veta mer om när ni kontaktar katthemmet. Det är dock viktigt att känna till att Katthemmet Kompis drivs helt och hållet ideellt och därför utgår ingen lön för det arbete som utförs. Vi som jobbar med katthemmet gör detta för att vi tycker om djur och vill hjälpa hemlösa katter till ett bättre och värdigare liv.

Vill ni hjälpa till på katthemmet?

Ring eller sms:a på telnr: 0706-07 13 90. Om Maritha inte svarar när ni ringer så skicka istället ett sms med ärende, namn och telnr så ringer hon upp.


Svart honkatt återfunnen

Uppdaterad: 2018-02-10

Den svarta honkatten som försvann i början av februari i Göteborg har hittat hem igen.

Vi håller tummarna för att den lilla honkatten håller sig hemma i fortsättningen.

Fler annonser över bortsprungna katter »


Har någon sett Emilio i Norrköping?

Skapad: 2018-01-09

Emilio försvann från Östra Promenaden 21A i Norrköping fredagen den 5/1.

Emilio är en frisk kastrerad hankatt som också är innekatt och har aldrig varit ute och kan därför vara rädd och skygg. Han är helsvart med lite vitt på bröstet vilket syns på bilden. Emilio har även opererat vänster öra så det fattas en liten bit. Han är 8 år och ganska mullig, saknar halsband och är tyvärr inte chipad. Vi tror att han håller till i området kring Östra Promenaden/Oxelbergen/Djäkneparkskolan eller däromkring.

Emilio försvann från Norrköping den 5/1 2018

Om ni ser Emilio, snälla ring mig och NI KAN RINGA VILKEN TID SOM HELST PÅ DYGNET!
Tel Marcela: 0736-134 093
Tel Emmanuel: 0721-556 150


Har någon sett Luna från Kalmar?

Skapad: 2017-09-08

Luna försvann den 21 augusti från området Norra Förlösa i Kalmar. Eventuellt kan hon befinna sig i området kring Förlösa/Lindsdal.

Luna är en honkatt som försvann från Kalmar den 21 augusti

Hon är ca 3 år. Luna är väldigt snäll men försiktig och skygg mot främmande människor. Färgen är sköldpaddsfärgad. Täckningen är mest grå men har en gul fläck i pannan och lite gul på vänster sida av ansiktet bredvid munnen. Hon är även gul på vänsterbenet och lite på bakbenen samt på svanstippen. Bringan är vit liksom tassarna. Luna var frisk och pigg när hon försvann.

Har någon sett Luna?

Ring husse Tom på: 0706-591 119


Stöd Katthemmet Kompis när du köper prylar till er katt eller hund.

Skapad: 2016-04-27

Ni som handlar produkter till era katter och/eller hundar har nu möjlighet att samtidigt stödja Katthemmet Kompis med en lite gåva.

Företaget Omdi.se är en webbshop som säljer produkter för hund och katt. Av ert ordervärde tillfaller 5 % Katthemmet Kompis i samband med ert köp. Man handlar i webbshopen precis som vanligt och när köpet är klart får ni möjlighet att välja Katthemmet Kompis som mottagare av gåvan i listan bland olika samarbetspartners.

Stöd Katthemmet Kompis när ni handlar på Omdi.se

Stöd Katthemmet Kompis när ni handlar på Omdi.se »

Vi tackar på förhand för de gåvor som inkommer!.