Katthemmet Kompis

Uppdaterad: 2018-03-11

Aktuellt på Kompis

På den här sidan kan du läsa om sådant som händer och är aktuellt på Katthemmet Kompis. Äldre nyheter kommer att tas bort efter hand.

Stort TACK för all hjälp med snöskottningen!

Uppdaterad: 2018-03-11

Det intensiva snöandet som drog fram på östsidan häromveckan gjorde att rastgården brakade ihop av den tunga snön och vi var i akut behov av hjälp med att skotta bort snön.

Redan några efter några timmar vi bad om hjälp kom det hit folk som hjälpte oss att få bort snön över rastgården. Vi tackar alla Er som hjälpte oss med detta arbete och riktar även ett särskilt stort Tack till Bernt som varje morgon kommer hit och hjälper Sonny med morgonsysslorna i katthemmet.

Nu väntar vi bara på vårens ankomst och att all snön ska töa bort innan vi kan reparera klart rastgården.

Maritha är svårt sjuk i cancer

Som många känner till är det Maritha som är föreståndare för Katthemmet Kompis och normalt sett hade hon hjälpt till med att få ordning på rastgården men på grund av att hon är svårt sjuk i cancer är detta omöjligt. Vi vet i nuläget inte hur länge till som Maritha kommer att vara med oss, kanske ett eller två år. Hon får starka mediciner mot sin smärta men har tappat mycket i vikt och går numera med hjälp av rullator. Det är Sonny som gör det mesta arbetet med att sköta djuren och katthemmet. Maritha är dock en kämpe och hon gör allt för att hålla sig kvar i livet så länge hon kan.

På grund av Marithas sjukdom kommer Katthemmet inte att kunna ta in fler katter hur gärna man än skulle vilja. När Maritha inte längre är med oss kommer Sonny att fortsätta ta hand om de katter som finns kvar så länge de lever såvida de inte får ett eget hem.

Volontär sökes även till katthemmet

Katthemmet söker även dig som har möjlighet att hjälpa till några timmar ibland med den dagliga skötseln med katterna i katthemmet. Detta för att underlätta för Sonny som också drar ett stort lass med att ta hand om och hjälpa Maritha eftersom hon inte orkar så mycket längre.

Vad arbetet innebär i praktiken får ni veta mer om när ni kontaktar katthemmet. Det är dock viktigt att känna till att Katthemmet Kompis drivs helt och hållet ideellt och därför utgår ingen lön för det arbete som utförs. Vi som jobbar med katthemmet gör detta för att vi tycker om djur och vill hjälpa hemlösa katter till ett bättre och värdigare liv.

Vill ni hjälpa till på katthemmet?

Ring eller sms:a på telnr: 0706-07 13 90. Om Maritha inte svarar när ni ringer så skicka istället ett sms med ärende, namn och telnr så ringer hon upp.


Svart honkatt återfunnen

Uppdaterad: 2018-02-10

Den svarta honkatten som försvann i början av februari i Göteborg har hittat hem igen.

Vi håller tummarna för att den lilla honkatten håller sig hemma i fortsättningen.

Fler annonser över bortsprungna katter »


Har någon sett Emilio i Norrköping?

Skapad: 2018-01-09

Emilio försvann från Östra Promenaden 21A i Norrköping fredagen den 5/1.

Emilio är en frisk kastrerad hankatt som också är innekatt och har aldrig varit ute och kan därför vara rädd och skygg. Han är helsvart med lite vitt på bröstet vilket syns på bilden. Emilio har även opererat vänster öra så det fattas en liten bit. Han är 8 år och ganska mullig, saknar halsband och är tyvärr inte chipad. Vi tror att han håller till i området kring Östra Promenaden/Oxelbergen/Djäkneparkskolan eller däromkring.

Emilio försvann från Norrköping den 5/1 2018

Om ni ser Emilio, snälla ring mig och NI KAN RINGA VILKEN TID SOM HELST PÅ DYGNET!
Tel Marcela: 0736-134 093
Tel Emmanuel: 0721-556 150


Har någon sett Luna från Kalmar?

Skapad: 2017-09-08

Luna försvann den 21 augusti från området Norra Förlösa i Kalmar. Eventuellt kan hon befinna sig i området kring Förlösa/Lindsdal.

Luna är en honkatt som försvann från Kalmar den 21 augusti

Hon är ca 3 år. Luna är väldigt snäll men försiktig och skygg mot främmande människor. Färgen är sköldpaddsfärgad. Täckningen är mest grå men har en gul fläck i pannan och lite gul på vänster sida av ansiktet bredvid munnen. Hon är även gul på vänsterbenet och lite på bakbenen samt på svanstippen. Bringan är vit liksom tassarna. Luna var frisk och pigg när hon försvann.

Har någon sett Luna?

Ring husse Tom på: 0706-591 119


Stöd Katthemmet Kompis när du köper prylar till er katt eller hund.

Skapad: 2016-04-27

Ni som handlar produkter till era katter och/eller hundar har nu möjlighet att samtidigt stödja Katthemmet Kompis med en lite gåva.

Företaget Omdi.se är en webbshop som säljer produkter för hund och katt. Av ert ordervärde tillfaller 5 % Katthemmet Kompis i samband med ert köp. Man handlar i webbshopen precis som vanligt och när köpet är klart får ni möjlighet att välja Katthemmet Kompis som mottagare av gåvan i listan bland olika samarbetspartners.

Stöd Katthemmet Kompis när ni handlar på Omdi.se

Stöd Katthemmet Kompis när ni handlar på Omdi.se »

Vi tackar på förhand för de gåvor som inkommer!.