Katthemmet Kompis

Skapad: 2008-10-20

Utslängda Frasses historia

Vinnarbidraget i aristocatstävlingen 2008 är historien om den utslängda kattungen Frasse.

Bidraget är inskickat av: Ellen Olsson

Utslängd ur en bil

Det var en tisdagkväll, klockan var omkrng 23.00 på kvällen och vi var på väg att lägga oss. Då ringer telefonen. Min man svarar men lämnar ganska snart över luren till mig. Det var en vän till oss som berättade att han och hans fru varit ute på en kvällspromenad i sommarvärmen.

När de hade kommit på en ganska avsides väg hade de sett en bil komma ut från en annan väg, sakta in och slänga ut någonting från passagerarsätet och sedan åka igen. Våra vänner tyckte det verkade lite konstigt och när de kommer fram till stället kollade de runt lite...Där en liten bit ut på fältet ligger en liten pälsboll. Mannen går ut och det visar sig vara en liten kattunge på ca tre veckor. Den piper när den ser honom och han lyfter upp den. Alldeles blöt, nosen och ögonen rinner och den ser lite mysko ut runt munnen. Eftersom detta ä ren kattkär familj stoppar han in kattungen innanför jackan och de fortsätter promenaden hemåt..Väl hemma blir kattungen tvättad och torkad torr, får lite grädde.

Frasse får ny mamma

Paret som ringde oss vet att vi har en digivande mamma (vår honkatt Curaso hade fyra ungar på två veckor) och lilla Frasse, som han fick heta, är nog bara en vecka äldre en våra egna ungar. Onsdag morgon kommer våra vänner hit med Frasse, som har sovit i sängen hos dem hela natten. Han är ganska ynklig och hungrig men de har inte vågat ge honom för mycket grädde...

Frasse
Frasse var bara ca tre veckor när han sjuk
och utslängd ur en bil hittades ute på ett fält.

Jag tar med mig Frasse och går in till Curaso och ungarna. Curaso har varit väldigt mammig och vaktig sedan hon fick sina små och låter ingen annan än mig vara hos dem eller komma in. När jag kommer in i rummet kommer hon genast och möter mig. Jag klappar henne lite och håller sedan försiktigt fram Frasse...Hon tittar på honom, luktar på honom och tittar lite på mig. Sedan börjar hon att tvätta Frasse på huvudet.

Jag går fram till platsen där hennes ungar ligger, Curaso springer före mig och kryper ner och lägger sig. Ungarna börjar genast att sutta på henne. Jag lägger ner Frasse och kravlar sig genast fram och börjar sutta han också. Efter det var Frasse en av Curasos ungar.

Frasse sjuk

När de andra ungarna började få rinnande nosar och ögon anade vi oråd och det blev besök hos veterinären (ett av många skulle det visa sig). Frasse hade kattsnuva och det som verkade så konstigt med hans mun visade sig vara gomspalt. Dock var detta inget han led av. I alla fall fick jag medicin till honom och till de andra katterna vi hade som också blivit smittade. Ögondroppar tre gånger om dagen och oraldroppar två gånger om dagen till åtta katter var en kamp. Men det slutade bra och alla blev friska.

Frasse får ett eget hem

Frasse växte och blev en riktig liten tjockis. Han älskar mat över allt annat och hans mage var som en liten boll...När Frasse blev 12 veckor flyttade han tillbaka till våra vänner som först hittade honom utslängd på fältet. Där fick han sedan stanna. Han blev en mycket älskad kisse som kostade dem massor i matpengar....