Katthemmet Kompis

Skapad: 2006-11-12

Kämpe - en riktig överlevare

En dag i september hittade en ung familj en ihopknyten konsumkasse vid ett dike i det lilla samhället Ljuder utanför Skruv. Förskräckt och chockade upptäckte de fyra pipande och blöta kattungar.

Troligen hade någon försökt att dränka ungarna som fortfarande var vid liv men mycket svaga och i dåligt skick. Kattungarna bedömdes till att vara omkring fyra veckor gamla.

Kontakt togs med Läckeby Djursjukhus

Familjen tog hem kattungarna där de badade dem och fönade dem torra eftersom de var både blöta och luktade illa. De försökte ge ungarna vatten men det gick inte så bra utan de ringde istället till oss på katthemmet. Vi åkte dit och gav ungarna vätskeersättning och lite välling vilket inte fungerade alls. Kontakt togs då med Läckeby Djursjukhus där vi fick en tid omedelbart.

Tyvärr dog en av de fyra kattungarna på vägen till djursjukhuset. Väl framme undersöktes de andra tre ungarna och det konstaterades att två av dem var i mycket dåligt skick. De hade undertemperatur, 33 grader, hade lidit syrebrist som gjorde att de inte hade några sväljreflexer kvar och de hade dessutom fått neurologiska skador som gjorde att deras huvud och framben slängdes hit och dit. Därför fick de två kattungarna somna in. Hade de fått leva hade de svultit ihjäl eftersom de inte kunde svälja...

Tappra lilla Kämpe

Tappra lilla Kämpe

Den fjärde och sista kattungen bedömdes vara i någorlunda skick och veterinären trodde att den kunde klara sig.

Vi åkte hem med den sista kattungen som fick intensivvård för att växa sig starkare. Kämpe, som han fick heta pga. sin starka livsvilja, började växa och pigga på sig redan efter några dagars vård och omsorg.

Några dagar efter hemkomsten sökte han sig till en av våra andra honkatter, Tiffany, som adopterade honom och lät honom dia. Tillsammans med kompisen Gerbera hade han många glada.

Kämpe
Söta lilla Kämpe
Kämpe
Kämpe vilar gott i husses famn

Tid att flytta vidare...

Men så blev det tid för Kämpe att flytta till sitt egna permanent hem hos samma par som först hittade honom och hans syskon i den där hemska konsumkassen. Kämpe fick en kattkompis även i sitt nya hem där det redan bor en två-årig kattpojk som nu har fått uppdraget att uppfostra honom vidare...

Ärendet polisanmäldes

Detta ärende blev polisanmält och både tidningen Barometern och Kvällsposten publicerade en artikel om händelsen.