Katthemmet Kompis

Skapad: 2010-08-18

Så här har det gått för Poppe och Inka

Poppe och Inka är två katter som sökte nytt hem via Katthemmet Kompis. De överlevde branden då hela katthemmet brann ner på nyårsdagen 2010. I början av januari fick Poppe först flytta till Jenny (ej blogg-Jenny) och senare tog hon även hand om söta Inka. Nu berättar hon för oss alla hur det gått för katterna i deras nya hem.

Berättelsen är skriven av: Jenny

Inka Allt har gått jättebra. Katterna trivs med varandra och blev kompisar redan efter en dag. Inka är en charmig, busig och väldigt gosig dam, full med bus. Innan var hon lite mer försynt men hon blir mer och mer sprallig och tar för sig.

Hon har börjat jama (kurra egentligen) mer och mer och slänga sig framför oss och be om uppmärksamhet och maggos. Hon brukar lägga tassen på våra fötter om hon vill att man ska stanna till och leka/gosa med henne och drar gärna till sig handen med tassen och visar var hon vill bli klappad. Älskar att ligga nära, nära och gosa. Det märktes redan från början att detta var en kisse med stor tilltro till människor.

Poppe, eller Morris som vi numera kallar honom, är en energisk och bestämd kisse men samtidigt väldigt snäll. Efter bara några dagar kom han på hur man öppnar ytterdörren så nu är den alltid låst! Nu när han är lite äldre är han lugnare men fortfarande mycket livfull och sällskapssjuk. Poppe har dock blivit mer av en mysig nallebjörnsaktig katt som älskare att ligga i famnen, gosa och bli buren. Visst var han en fin katt redan i vintras men nu har han vuxit till sig och vuxit om Inka. Han har blivit en ståtlig katt med blank och fin päls. Och man har fått höra en del komplimanger från folk som sett honom. För ett halvår sedan var Poppe mera vad man skulle kalla spinkig, nu är han snarare lite rund (precis som Inka var när vi köpte henne och fortfarande är).

Poppe

Det känns som att katterna trivs med oss, varandra och hemmet, och vi trivs med dem. De anpassade sig fort till sin nya situation när de kom till oss i vintras tycker vi, och så gott som direkt när vi flyttade till den nya lägenheten. De verkar trygga katter som också tycker om när det händer saker och möbleras om, det är spännande tycker de, speciellt Inka. Vi funderar på om detta kanske kan ha att göra med att de kommer från ett katthem. Hur som helst är de nyfikna små krabater som verkar nöjda med livet. De är helt underbara våra små pälsklingar och de verkar tycka att vi är helt ok vi också.

Vi vill hälsa så mycket till Sonny och Maritha och lyckönska till det fina katthemmet som håller på att byggas. Och vi hoppas det är bra med dem. De gör ett fantastiskt jobb med att ta hand om dessa katter och det är tack vare katthemmet som vi har våra två gosbollar här hemma. En eloge också till dig Jenny som hjälper till att sprida informationen om katthemmet och katterna som är där. Vi tittar in då och då på bloggen.