Katthemmet Kompis

Uppdaterad: 2019-02-12

Medarbetare på Kompis

Största delen med arbetet på Katthemmet Kompis sköts numera av Sonny men vi är ett litet antal personer som hjälper till med olika saker i katthemmet.

För att både människor och katter ska trivas är det viktigt att hålla rent och snyggt i katthemmet men det är också viktigt för att inte sjukdomar ska uppstå bland katterna. Kattlådor ska bytas, golven behöver städas, liggplatserna behöver hållas rena och fräscha, det ska tvättas och katterna ska ha mat och nytt fräscht vatten varje dag.

En del katter behöver ev. mediciner, kattungar behöver ses till lite extra och naturligtvis är det mycket viktigt med den sociala kontakten mellan katterna och människan för att de ska lita på oss, må bra och få utlopp för sin energi när vi leker med dem. Särskilt katter som är lite rädda och skygga av sig har ett större behov av mänsklig kontakt. Beroende av kattens bakgrund kan det ibland gå fort men andra gånger kan det ta månader innan en rädd och skygg katt får förtroende för människan.

Maritha med Chester i famnen  Sonny med en av katterna i famnen
Maritha med Chester i famnen.
Sonny gosar med en av katterna i famnen.
Det är Maritha som sköter huvuddelen av arbetet i
katthemmet medan Sonny sköter de
tyngre sysslorna.

OBS!!! Maritha avled av cancer 2019-01-24

Katthemmets skötsel tar flera timmar om dagen. För att ge Sonny lite avlastning hjälper även Katarina till i katthemmet samt ansvarar för katthemmets telefon.

Katarina

Katarina

Katarina hjälper till med enklare städning och naturligtvis går mycket tid åt för att umgås och kela med katterna. Sedan Marithas bortgång ansvarar hon också för facebooksidan och katthemmets telefon. Det är alltså av Katarina ni möts om ni ringer.

Katarina har de tre katterna Marmelad, Mini och Cleo från Kompis.Carola

Carola är hemsidans webmaster

Jag heter Carola Lindh och är hemsidans Webmaster. Det är jag som sköter hemsidan, dvs. gör alla uppdateringar och ser till att det tekniska kring hemsidan och e-mail fungerar som det ska. Om behov finns hjälper jag även till med facebooksidan men det är Katarina som har huvudansvaret för den.

I mitt arbete ingår det även att ansvara för gästboken, kontrollera och uppdatera inkomna gåvor. Vid behov hjälper jag också till med att ta fram reklammaterial samt övriga dokument.

Hos mig bor katterna Frasse, Malte, Putte, Myggan och Lillan samt ett antal hemlösa katter som självmant sökt sig till mig. Här bor också ett antal hönor och tuppar samt en ankherre med namnet Kalle.

Jenny

Jennys blogg om Kompis och katter

Jenny kom i kontakt med Katthemmet Kompis när hon blev stolt ägare till katten Blixten (som tidigare hette Hugo).

År 2007 startade Jenny Lenemark en blogg där hon skrev om allt som skedde på Katthemmet Kompis och om katter i allmänhet. Den senaste tiden har hon dock inte varit aktiv men bloggen går att besöka än.

Vi arbetar ideellt

Vi som arbetar med Katthemmet Kompis tycker alla om katter och djur och allt arbete utförs helt ideellt utan någon ersättning då vi vill göra en insats för de katter som är i behov av hjälp.


Vill du hjälpa till på Kompis?

Kontakta katthemmet här »