Kattungar: saker att tänka på

Det finns många saker man bör tänka på innan man skaffar sig en kattunge. I denna rätt långa artikel tänkte vi ta upp några av sakerna du bör tänka på innan du köper dig en kattunge. Både för din men framför allt kattungens skull!

Katter lever länge

Katter lever länge

Visst kattungar otroligt söta och helt underbara men det är faktiskt så att kattungar växer faktiskt upp till vuxna katter. Det är inte alls ovanligt att en vanlig katt kan leva upp till 20 år. Kommer du ha tid med katten under en sådan lång period?

Innan ni bestämmer er för att köpa kattunge så ber jag er verkligen att gå igenom hur ert liv kommer se ut om 10-15 år? Så ni inte köper någon katt som ni inte sen kan ta hand om.

Passar katten in i din livsstil?

Många tror tyvärr att katter är helst ensamma. Så är verkligen inte fallet. Katter är ett sällskapsdjur som kräver både omtanke, tid och framför allt kärlek ifrån dig. Det hjälper inte heller att köpa en till katt för att väga upp att du inte har tid med katten.

Katter går inte enbart på golvet utan de gillar att klättra runt, leker, utforskar på ställen du kanske inte vill ha någon katt. Det går tyvärr inte att sätta regler på ett bra sett på var katter får eller inte vara. Så har du några gamla vaser eller något annat värdefullt så bör du tänka om du ska köpa en kattunge.

Katthår är det många som reagerar på när de skaffar sin första kattunge, om man inte köper en speciell kattunge utan hår förstås. Man kan inte raka sin katt bara för att man inte tycker om katthåret. Utan det får man lära sig leva med alt skaffa en katt utan hår.

Utgifter för katt

Utgifter för katt

Katter som alla djur behöver mat för att överleva och det betyder att det kommer utgifter med katten. Det är inte bara maten som katten behöver utan saker som kattsand, vaccination (som sker varje år), kattleksaker och självklart försäkring till kattungen!

Underhåll

Även fast kanske katten trivs bäst med att meditera eller sova så behöver även den katten underhåll som t.ex vässa klorna och tömma kattlådan. Är det något du kan göra i 20 års tid?

Detta är bara några av alla punkter som kan läggas till på denna listan. Man saken är om du har hakat upp dig på några av dessa punkter så bör du kanske tänka om. För kattens och ditt bästa. För det är en levande varelse vi pratar om som både tänker, andas och äter.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *